JE HEBT ONS GEHACKT

emoji

Dan is deze conferentie echt wat voor jou!

Classroomscreen

Classroomscreen is een praktische edutool die je kan inzetten voor diverse doeleinden. Wanneer je de educatieve tool toont op het digibord kan je verschillende functionaliteiten inzetten zoals bijvoorbeeld een klok, stopwatch, kalender of een een qr-code. Ook is het mogelijk om te tekenen, digitaal dobbelstenen te werpen of een verkeerslicht te tonen. Kortom, classroomscreen is ter ondersteuning van onderwijsactiviteiten en kan vooral worden ingezet voor klassenmanagement.

Wat is het ?

Classroomscreen is een praktische edutool die je kan inzetten voor diverse doeleinden. Wanneer je de educatieve tool toont op het digibord kan je verschillende functionaliteiten inzetten zoals een klok, stopwatch, kalender of een een QR-code. Ook is het mogelijk om te tekenen, digitaal dobbelstenen te werpen of een verkeerslicht te tonen. Kortom, classroomscreen is ter ondersteuning van onderwijsactiviteiten en kan vooral worden ingezet voor klassenmanagement.

Wat kan ik ermee?

Classroomscreen kan je gebruiken ter ondersteuning van je les. Schrijf bijvoorbeeld de lesdoelen op het bord, zet een timer aan nadat je een opdracht hebt uitgelegd of gebruik symbolen om duidelijk te maken wat de regels zijn in de les.

Heb je een opdracht waarbij studenten rondlopen in het lokaal? Dan kan je bijvoorbeeld afspreken dat ze weer op hun eigen plek moeten zitten wanneer het verkeerslicht op rood staat.

Hoe werkt het?

Je gaat naar de website www.classroomscreen.com. Eenmaal daar pas je de de taal naar jouw wensen aan en kies je een bijpassende achtergrondfoto. Vervolgens zet je op het bord wat je wilt gebruiken. Een timer? Een rekenmachine? Willekeurig studenten kiezen? Het kan via deze website.

Tips
  • Gebruik de exitpoll om te peilen wat de studenten van de les vonden.
  • Bewaar de schermen die je nog een keer wilt gebruiken.
AVG-proof*

De educatieve tool is web based. Je surft naar de website en kan zonder een account aan te maken jouw digibord instellen. Studenten hoeven nergens in te loggen, maar participeren door te doen wat op het bord staat. De website maakt op geen enkele manier gebruik van data, maar toont alleen widgets die door de organisator worden aangeklikt.

*NB: bij de educatieve tools is er gekeken in hoeverre je als organisator of deelnemer persoonsgegevens moet invoeren om de tool te gebruiken. Daarnaast is uitgezocht welke data er wordt verzameld en wat daarmee wordt gedaan. Wij adviseren te allen tijde om de richtlijnen van de eigen school te volgen, vraag bij twijfel advies aan de functionaris gegevensbeschermer.

Dit is een product van het Practoraat Mediawijsheid. Onze video's vallen onder de Creative commons licentie